About public administration reform at the conference in Ukraine

Začiatkom februára sa v Užhorode uskutočnila medzinárodná konferencia “Skutočne spoločne 2.0: Rozvoj ukrajinskej občianskej spoločnosti s pomocou SR”. Rozvoj občianskej spoločnosti, výzvy decentralizácie, možnosti rozvojovej spolupráce SR na Ukrajine a slovenské skúsenosti z reformy verejnej správy boli jej hlavnými témami.

Približne 40 účastníkov zo Slovenska a Ukrajiny diskutovalo o budovaní občianskej spoločnosti, reforme verejnej správy a slovenských príkladoch z týchto procesov. V dvoch paneloch podujatia predostreli zástupcovia štátnej správy, samosprávy a mladí predstavitelia neziskových organizácií svoj pohľad na zapájanie sa do reformných procesov krajiny, naliehavosť Ukrajiny podieľať sa na spoločných programoch so susednými krajinami a pripravenosť Slovenska spolupracovať na Ukrajine.

Konferenciu zorganizovala Karpatská nadácia s podporou MZVaEZ SR, spolufinancovaním z prostriedkov SlovakAid. Zástupcovia uvedených inštitúcií boli na konferencii prítomní a v diskusii predniesli svoje príspevky o možnosti rozvojovej spolupráce SR na Ukrajine. Zdroj: SlovakAid.