Kampaň ‘Orange the World’ a 16 dní aktivizmu proti násiliu, páchanému na ženách

V druhej polovici novembra generálny tajomník OSN, Pan Ki-mun, a výkonná riaditeľka UN Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka, odštartovali špeciálne podujatie s názvom ‘Orange the World: získanie financií na ukončenie násilia, páchaného na ženách,’ ktorý má pripomínať Medzinárodný deň za odstránenie násilia, páchaného na ženách (25. novembra).

„To, do akej miery je násilie zakotvené v spoločnosti, znamená, že jeho vykorenenie má byť tiež úlohou celej spoločnosti vrátane mužov a žien, médií a náboženskej komunity. Môžeme spoločne pracovať a riešiť nerovnosť, ako aj predsudky, ktoré umožňujú a podnecujú násilie na ženách a dievčatách,“ povedala pani Phumzile Mlambo-Ngcuka publiku, ktoré malo na sebe oranžovú farbu na znak podpory ukončenia násilia, pácaného na ženách.

Kampaň organizácie UN Women sa začala 25. novembra (v Medzinárodný deň boja za odstránenie násilia na ženách) a skončila 10. decembra (v Medzinárodný deň ľudských práv).

 

V období na pomedzí novembra a decembra zorganizovali partnerské krajiny nášho programu ‘Verejné financie pre rozvoj’ svoje vlastné aktivity a podujatia, súvisiace s kampaňou ‘Orange the World’ a 16 dní aktivizmu proti násiliu, páchanému na ženách. Vysvietili si svoje budovy a kancelárie na-oranžovo, boli oblečení v oranžovej farbe a usporiadali regionálne konferencie (napríklad ako v moldavskom rajóne Cahul). Ďakujeme im za aktivitu a podporu tejto dôležitej kampane.