February – Month of Moldova at the CEF

V mesiaci február sa organizácia Center for Excellence in Finance (CEF) rozhodla venovať pozornosť tretej krajine z ich členského portfólia. CEF sa zameria na Moldavsko a dá tiež príležitosť účastníkom svojich vzdelávacích akciách, aby medzi sebou zdieľali svoje skúsenosti s moldavskou kultúrou. Zaujímavé momenty tejto iniciatívy (skúsenosti spojené s Moldavskom) budú zverejnené na sociálnych sieťach.

Poslaním medzinárodnej organizácie Centrum pre Excellence in Finance (CEF) je podporovať rozvoj kapacít u finančných úradníkov v juhovýchodnej Európe prostredníctvom vzdelávacích aktivít. CEF ľudia pracujú v jednotlivých členských krajinách siete CEF na podpore verejnej správy, daňovej politiky a správy, ako aj reformného úsilia centrálneho bankovníctva. Robia to prostredníctvom inovačných, participačných a praktických spôsobov učenia. Spájajú aktuálne skúsenosti a hĺbkové znalosti krajín v regióne s dobrým porozumením toho – ako realizovať reformy.

CEF je naša partnerská organizácia, pričom spolupracujeme na niekoľkých podujatiach, spojených s implementáciou aktivít programu Verejné financie pre rozvoj (VFR). Vlani účastníčky z partnerskej krajiny programu – z Moldavska boli súčasťou CEF tréningu so zameraním na rozpočtovacie procesy v rámci príslušných ministerstiev. Na jeseň 2015 náš projekt (Slovak republic-UNDP partnership) tiež finančne podporil projekt účtovných certifikačných školení (Public Accountants Certification Training – PACT) v Čiernej Hore a tieto aktivity budú pokračovať aj v roku 2016. Viac o CEF si môžete prečítať tu.